Missie en visie

We hebben onze missie en visie bij de oprichting vastgesteld. Het is bijzonder om te zien dat we in de afgelopen jaren het leven van honderdduizenden mensen een beetje hebben kunnen verbeteren. Soms maken onze spellen het verschil tussen doorgaan of opgeven: zoals bij een Amerikaanse heer die na een CVA zijn revalidatie niet zag zitten en toch besloot te gaan revalideren omdat hij het kermisspel wilde winnen. Soms helpen onze spellen bij een kleine verbetering in het dagelijks leven: zoals bij een Franse dame die dankzij de SilverFit oefeningen weer zonder stok durft te lopen. In andere gevallen bieden de spellen iets om samen van te genieten: zoals bij een dame in een Haags verpleeghuis die regelmatig een tochtje door Scheveningen maakt.  

Onze missie

Het leven van ouderen in onze samenleving fundamenteel verbeteren door middel van innovatieve technologie.

Onze visie

SilverFit wil de wereldwijde revalidatie- en ouderenzorg fundamenteel verbeteren door het ontwikkelen en introduceren van innovatieve producten en trainingsmethoden die eraan bijdragen dat ouderen langer zelfstandig en mobiel kunnen blijven.
 

 

Geschiedenis

SilverFit is in 2008 opgericht door Joris Wiersinga en Maaike Dekkers-Duijts met het doel het leven van ouderen te verbeteren met behulp van innovatieve technologie. Het idee was om mensen met plezier te laten bewegen, bijvoorbeeld tijdens de revalidatie, door gebruik te maken van computerspellen.

Het eerste systeem, de SilverFit met 3D camera, kwam in 2009 op de markt in Nederland en België. Al in oktober 2009 werd SilverFit ook op de bredere Europese markt actief. In 2010 volgde de Aziatische markt en in 2011 werd, met een Amerikaanse partner, de Amerikaanse markt betreden. 

Intussen groeide het aantal producten gestaag. We ontwikkelden systemen voor krachttherapie, de loopband, fietsen, dementie, slikrevalidatie... Het bedrijf verhuisde van een zolder in Rotterdam naar een pand in Alphen aan den Rijn en uiteindelijk naar een nieuw pand in Woerden. 

Onze systemen worden actief gebruikt op 3900 locaties in 22 landen wereldwijd. 

Door de jaren heen heeft SilverFit verschillende prijzen gewonnen:

 • 2017 NPGZ Stimuleringprijs
 • 2016 Nationale Zorginnovatie Prijs Top 3 
 • 2014 MKB Innovatie Top 100
 • 2014 ACP Innovation Award 
 • 2013 Care2Care Award 
 • 2010 MKB Innovatie Top 100 
 • 2009 European Innovative Games Award 
 • 2009 Dutch Game Award: Best Serious Game 
 • 2009 Izovator Award 
 • Regional Quality Prize for Physiotherapy

Finalist:

 • SilverEco and Ageing Well International Awards 2019
 • FD Gazellen Award 2013, 2016, 2017, 2018
 • Brainport Health Innovation Award 2011

SilverFit 3D Geschiedenis


Ons team

Ons team is heel divers, omdat je veel verschillende expertises nodig hebt om producten zoals de onze te maken.

Er werken bijvoorbeeld fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers en biomedische engineers. Dan is er een team van game designers, programmeurs, testers en artists die de software maken. Er zijn ook een aantal mensen die vooral bezig zijn met marketing, sales en planning. En tenslotte zijn er een aantal servicemonteurs die alle materialen in elkaar zetten en zorgen voor een goede service. In totaal ruim 40 mensen!

Vind hier een actueel overzicht van onze vacatures en mogelijkheden voor stage- en afstudeeronderzoeken.

Werken bij SilverFit team