Maximale fietsbelasting voor COVID-19 patiënten

Het KNGF-standpunt Fysiotherapie voor patiënten met COVID-19 beveelt aan om tijdens inspanning een score van 4 op de Borgschaal (0-10) voor kortademigheid en vermoeidheid aan te houden als maximale fietsbelasting. De SilverFit Mile biedt vele voordelen om patiënten te motiveren om te fietsen als onderdeel van de revalidatie.

De SilverFit Mile bootst met stabiele routefilms de ervaring van buiten fietsen levensecht na. Reguliere therapie verandert in een unieke fietservaring. De patiënt heeft een prachtig uitzicht tijdens het fietsen en kan tevens zijn of haar eigen, favoriete fietsroutes kiezen en maken.

Fietsen met een routefilm maakt therapie leuker. Daardoor neemt de therapietrouw toe en willen patiënten per sessie langer trainen. Op de SilverFit Mile bepalen cliënten zélf het tempo waarop de routefilm zich afspeelt, door sneller of langzamer te fietsen.

De SilverFit Mile kan aangesloten worden op elk type hometrainer en bewegingstrainer of op een bedfiets. Hierdoor is bewegen al mogelijk in een vroeg stadium, ook als uit bed komen nog niet haalbaar is. Dit helpt spiermassa en -krachtverlies te beperken.

Wij verzorgen graag kosteloos een (online) demonstratie van de SilverFit Mile. Neem bij interesse alstublieft contact met ons op.

Deel deze pagina: