Apeldoorner Johnny van Straaten is een crowdfunding gestart voor een SilverFit Alois, bestemd voor de bewoners van verzorgingshuizen Het Staatsliedenhuis en Het Zuiderparkhuis van zorgorganisatie Dagelijks Leven. Deze huizen bieden kleinschalig wonen voor mensen met (gevorderde) dementie.  

Het belang van bewegen bij dementie

Johnny ziet in hoe belangrijk het is dat mensen met dementie in beweging blijven. In Nieuwsblad Stedendriehoek zegt hij: "Wanneer mensen met (beginnende) dementie weinig actief zijn, komen ze in een neerwaartse spiraal terecht en verliezen ze sneller hun lichamelijke en geestelijke vermogens.” 

Daarom wil hij dat er in beide verzorgingshuizen een SilverFit Alois komt te staan. De SilverFit Alois is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Het systeem biedt een breed scala aan stimulerende en ontspannende activiteiten - van zitdansen en fietsen langs bekende routes uit het verleden, tot memory met persoonlijke foto's en kijken naar een levensecht aquarium.

Op een laagdrempelige manier in beweging komen

Johnny is hard op zoek naar mensen die hem financieel willen steunen in zijn initatief:  “Laten wij ervoor zorgen dat wij deze mensen niet vergeten. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit apparaat in beide huizen komt te staan, zodat de cliënten op een laagdrempelige manier in beweging kunnen komen.” 

U steunt de actie van Johnny via www.voorapeldoorn.nl.